Avocado-eiersalade
- Simone Schulz
- 12 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 dec 2024
Ingrediënten voor 2 personen

• 1 avocado
• 6 eetlepels hüttenkäse bieslook-peterselie of hüttenkäse
naturel op smaak gebracht met (gedroogde) bieslook en peterselie
• 2 gekookte eieren
• Sambal
• Versgemalen peper en zout
• Cherrytomaatjes, komkommer, radijsjes en/of rucola
Bereidingswijze
• Verwijder de schil en pit van de avocado en prak hem in een schaaltje
fijn met een vork.
• Meng de hüttenkäse er door heen.
• Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.
• Meng de eieren door het avocadomengsel en breng dit op smaak
met de sambal, peper en zout.
• Verdeel het mengsel over de sneetjes brood en beleg ze naar smaak
met cherrytomaatjes, komkommerschijfjes, radijsjes en/of rucola.
Neem eens volkoren wraps als lunch i.p.v. brood of crackers.
Beleg deze bijvoorbeeld met:
• Ricotta, gerookte zalm en rucola.
• Een omelet met champignons, spinazie en ui.
• Bietenhummus, avocado en zongedroogde tomaatjes.
• Pompoenhummus, gegrilde groenten en amandelen.