top of page

Avocado-eiersalade

  • Foto van schrijver: Simone Schulz
    Simone Schulz
  • 12 dec 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 dec 2024

Ingrediënten voor 2 personen

• 1 avocado

• 6 eetlepels hüttenkäse bieslook-peterselie of hüttenkäse

naturel op smaak gebracht met (gedroogde) bieslook en peterselie

• 2 gekookte eieren

• Sambal

• Versgemalen peper en zout

• Cherrytomaatjes, komkommer, radijsjes en/of rucola


Bereidingswijze

• Verwijder de schil en pit van de avocado en prak hem in een schaaltje

fijn met een vork.

• Meng de hüttenkäse er door heen.

• Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.

• Meng de eieren door het avocadomengsel en breng dit op smaak

met de sambal, peper en zout.

• Verdeel het mengsel over de sneetjes brood en beleg ze naar smaak

met cherrytomaatjes, komkommerschijfjes, radijsjes en/of rucola.

Neem eens volkoren wraps als lunch i.p.v. brood of crackers.


Beleg deze bijvoorbeeld met:

• Ricotta, gerookte zalm en rucola.

• Een omelet met champignons, spinazie en ui.

• Bietenhummus, avocado en zongedroogde tomaatjes.

• Pompoenhummus, gegrilde groenten en amandelen.


bottom of page