Bananenpannenkoekjes
- Simone Schulz
- 28 nov 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 23 apr
Wij delen graag met jou ons heerlijke recept voor bananenpannenkoekjes!
Deze pannenkoekjes zijn een stuk gezonder dan normale pannenkoeken, mede doordat er veel minder suiker in gaat.
Daarnaast zijn ze ook nog eens super makkelijk om te maken.

Ingrediënten (1 persoon):
* 1 ei
* 1 banaan (hoe rijper, hoe zoeter)
* 2 el havermout
* Kaneel naar smaak
*Olie of boter om in te bakken
Bereiding:
* Prak de banaan helemaal fijn.
* Meng de banaan met het ei en de 2 eetlepels havermout. Voeg naar smaak wat kaneel toe.
* Meng het beslag met een garde tot je een glad beslag hebt. Je zou eventueel ook een blender of een staafmixer kunnen gebruiken.
* Verhit de olie of boter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de pan goed heet is voor je het beslag erin doet.
* Bak de pannenkoekjes ca. 2 minuten per kant, totdat de pannenkoekjes helemaal gaar zijn.
Tip: Strooi vers fruit zoals aardbeien en bosbessen over de pannenkoekjes en serveer met een lepel kwark of yoghurt, zo kun je ze nog lekkerder maken!