Gezondere carrot cake
- Simone Schulz
- 28 nov 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 dec 2024
Een lekkere verwennerij voor een stevig tussendoortje

Ingrediënten
✓ 5 eieren
✓ 300 ml zonnebloemolie
✓ Vloeibare zoetstof naar smaak
✓ 2 theelepels vanille extract
✓ 300 gr zelfrijzend bakmeel
✓ snufje zout
✓ 2 theelepels kaneel
✓300 gr wortelen (geraspt)
✓ 1 banaan
✓ 125 gr walnoten
Topping
✓ 400 g roomkaas light
✓ 100 g boter op kamertemperatuur
✓ 100 g zoetstof in poedervorm
✓ Handje walnoten ter decoratie
Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden. Klop de eieren, zonnebloemolie, zoetstof en vanille extract een paar minuten met een mixer door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en voeg het zout en kaneel toe en schep met een houten lepel er door. Schep de geraspte wortels en de geprakte banaan door het beslag. Hak de walnoten grof en schep ook door het beslag. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Bestuif vervolgens lichtjes met zelfrijzend bakmeel of bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de carrot cake 60 minuten in de oven, laat daarna afkoelen. Mix de roomkaas en boter samen met de zoetstof door elkaar tot een egale en romige frosting. Besmeer de bovenzijde van de carrotcake met de roomkaas. Garneer met de walnoten.
Eet smakelijk!



