Pad thai met noodles
- Simone Schulz
- 12 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 dec 2024
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
300 g volkoren noedels
(sesam)olie
40 g ongezouten pinda’s
3 tenen knoflook
160 g (zijde)tofu
zoutarme sojasaus
4 tl tamarindepasta
4 tl zoete chilisaus
2 limoenen
2 sjalotje
150 g taugé
4 grote eieren
Chilivlokken
650 g groenten zoals groene asperges, bimi, paksoi, babymais
15 g verse kruiden zoals basilicum, munt en koriander
Bereiding
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken, spoel ze onder de koude kraan af en hussel ze met 1 theelepel sesamolie door elkaar. Rooster de pinda’s in een grote koekenpan tot ze goudbruin zijn en hak fijn. Pel de tenen knoflook, maal ze met de tofu tot een pasta, voeg 2 theelepel sesamolie, 2 eetlepel sojasaus, de tamarindepasta en de chilisaus toe, pers het sap van een van de limoenen erbij en roer alles door elkaar. Pel het sjalotje, snijd hem in dunne ringetjes en bak ze in een droge koekenpan op hoog vuur. Was en snijd de knapperige groenten en bak ze 4 minuten met de sjalotjes mee. Voeg de noedels, tamarinde-tofusaus, taugé en een flinke scheut water toe, hussel alles 1 minuut op het vuur door elkaar en verdeel het over vier grote kommen.
Veeg de pan schoon, bak de eieren en strooi er een snufje chilivlokken op. Leg de eitjes op de pad thai en strooi er de geplukte kruiden en de pinda’s over. Serveer met partjes limoen en extra sojasaus naar smaak.
Variatietip: Vervang de eieren door 400 g garnalen