Romige aardbeienkwarktaart
- Simone Schulz
- 12 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 dec 2024
Ingrediënten:

Bodem:
100 gram havermout
2 bananen
1 tl kaneel
25 g ongezouten amandelen
1 el zonnebloemolie
(Hartvormige) springvorm
Vulling:
12 gelatineblaadjes
600 g aardbeien
800 g magere kwark
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C. Mix de havermout, banaan, kaneel en amandelen in een keukenmachine tot een deeg. Vet de springvorm in met olie en bekleed de bodem met het havermoutmengsel. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem in circa 15 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Maak vervolgens een rand van aardbeien. Was en ontkroon circa 15 aardbeien van dezelfde grootte en snijd ze doormidden. Zet ze met de platte kant naast elkaar tegen de rand van de vorm totdat de hele rand bedenkt is.
Week de gelatineblaadjes circa 5 minuten in een kom met koud water. Was circa 250 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien met een staafmixer of keukenmachine en verwarm in een steelpannetje op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer de gelatine door de warme aardbeienpuree. Laat dit vervolgens even afkoelen.
Doe de magere kwark in een kom, voeg de aardbeienpuree toe en meng tot een glad geheel. Giet het mengsel over de taartbodem en laat 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart als deze uit de koelkast komt met de resterende aardbeien.